Borstvoeding

Borstvoeding is een prachtige bron van groei en ontwikkeling voor je baby. De kraamverzorgsters van De Kraamspecialist zijn opgeleid om je over borstvoeding de juiste begeleiding en adviezen te geven. Ze zijn allemaal erg gemotiveerd om jouw borstvoeding geslaagd te laten verlopen! Voor speciaal advies hebben we een lactatiekundige in huis, die aanvullende tips of sturing kan geven.

Je borstvoeding wil je natuurlijk goed opstarten. Wat kun je zelf doen?  

1. Lees jezelf goed in en/of woon een borstvoedingsvoorlichting bij.?

2. Ga zo snel mogelijk na de geboorte huid-op-huidcontact aan met je baby. Dit is erg fijn voor jezelf en voor het kind, maar er zitten nog andere voordelen aan:

  • Je kindje blijft beter warm en goed op temperatuur
  • De bloedsuikerspiegel, hartslag en ademhaling van je kindje zullen stabieler zijn
  • Kinderen die huid-op-huidcontact hebben, laten minder tekenen van stress zien
  • Door vroeg huid-op-huidcontact met je kindje, komen er bepaalde hormonen vrij. Deze hormonen hebben een positief effect bij het op gang komen van je borstvoeding en je emotionele hechtingsgevoelens naar je baby.

3. Leer de voedingssignalen van je baby zo snel mogelijk herkennen. Probeer je kindje ook direct na de geboorte bij de eerste voedingssignalen aan te leggen. Vraag om hulp als dit niet goed lukt. Als je met de begeleiding van De Kraamspecialist thuis of in het ziekenhuis bevalt, staat er gegarandeerd iemand van ons klaar om je te begeleiden.

4. Voor het opstarten van een soepel verlopende borstvoeding staat vaak 14 dagen! De eerste dagen komt het aan op geduld en oefenen, oefenen en nog eens oefenen.